Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÖNDAGENS BÖN

besviken vaknade Bobben
i svettvåta lakan
efter valet, skrattar
fullmåneångesten rödbetsröd.

vem vill framtiden vårgröna höstlöven
har börjat falla
återgå till gårdagens trygga tillvaro
snart täcker vi hela gatan

Kampskriften med sina gula och röda budskap
brinner och pyr som en eld, snö kan vi aldrig vänta
vi kommit in i en ny tid, måltid med dolt frosseri.

vi har vetat, tryckt det i ord
att vi har förstört vår religion
de tankar vi en gång ägde

Vårt budskap till omvärlden
ett enda ord nyval,
vi vill återfå vår gamla tro.

© Bosse 23 september 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-23 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten