Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Precis som vädret är det helt okontrollerat

 

Molnen är mörka och gråa
regnet öser ner
de orange - gula löven
ligger ner på marken.
Alla träd är nästan nakna
hösten är här.

Alla går runt med paraplyer
olika färger, olika mönster
regnjackan skyddar en
mot vattendropparna som faller ner.

Som att det nog inte räcker
vinden blåser rätt starkt
paraplyn vinklar ihop sig
då är man inte längre skyddad.

Är det inte lite så
här i dagens samhälle
ibland kan man skydda sig
ibland kan man inte det
för olika platser, för olika människor.

Vissa flyr för sina liv
andra njuter av sitt kaffe
men snabbt kan det vända
som vädret självt
en dag är det helt underbart
medan en annan dag är fruktansvärd.

Går det att välja
hur det ska bli
jag tror inte det
precis som vädret
är det helt okontrollerat.

 

 

 

 

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2018 - 09 - 23)




Fri vers av Arnela
Läst 228 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-23 11:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag överlät mig åt Gud som tioåring. Sedan dess tog Han över rodret genom allt som möter och för mig i mål.
2019-02-02

  Valter Örn VIP
Man måste försöka stå pall
i alla fall ;)
2018-09-23

  Maj-Lis VIP
Så sant det du skriver...allt verkar utom kontroll
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela