Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spektakel med skattemedel.


HÖSTDAGSJÄMNING

Höstdagjämning en brytningstid,
varmt blir kallare, röda färger på
blad och växter faller till marken.

Sverige, mer splittrat än någonsin,
äpplets dag på tisdag, skalas klyftas
äts och kanske några sätter i halsen.

Återigen roar sig andra kasta dvärg,
enda kravet är att dvärgen är 165 cm.
Vem vinner leken? Inte du eller jag!

Afrikanerna lämnade med packade
tillhörigheter i container återfärden
hade påbörjats - hälsade på Swahili




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-23 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje