Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdtripp


I natt jag drömde
att

jag for in längs livets bana
I något som kallades universum

Tidigare hade de satt mig
i en slunga som sköt mig
rätt ur tiden

Ju längre bort jag for
desto närmare kom jag sanningen

(Allt var vitt)

De jag lade till var sinnes-
förnimmelser
en del logik
fantasi
och resten galenskap

Jag lyckades se en grupp
människor vid kanten av en sjö
Gamar som flockades

En bit bort en elefantfamilj
som balanserade
ljudbilden

Och en jaguarmamma
med sina ungar
i ett träd


Nu är det djupblått

Jag plockar stjärnstoft
svarta hål
skjuter hål
i hjärtan jag ser

och försvinner
därbortom
universums krök

Tjolahopp!









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-23 17:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat :)
2018-09-27
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP