Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En söndag i september

öndag den 23 September 2018
En söndag i september

Jag lyssnar på Bill Callahan igen för tionde gången i rad den här veckan. Första gången jag såg honom live så var jag otålig och förstod inte vad gubben sjöng om. David Letterman, in Australia?

Hösten har kommit igen, september håller på att vissna och gå in i sin ettåriga vila. September, årets torsdag. Vad finns det egentligen att säga om september? Jag har haft tre bra dagar utan ilska och bitterhet. Det känns lugnt och skönt, stormen har bedarrat.

Knud gjorde inte mycket väsen av sig men jag hoppades på mer. Nedrivna träd och inställda spårvagnar. Grannens partytält fick sig en törn. Det är alltid något.

"Sycamore got to grow down to grow up
Young roots toil the soil like baby's first cup"

Meningen med livet kanske är en soldränkt septembersöndag? Jag hatade alltid söndagar som liten. Dagen innan skolan. Skolgården med alla mina klasskamrater som lekte obehindrat, jag var så otroligt rädd för att vara annorlunda. Tack gode Gud för att jag är annorlunda. Jag är uppväxt i en småstad med kullerstenar och machoideal. I sexan så höll jag stolt en presentation om Jim Morrisson och The Doors. De andra barnen satt som frågetecken när jag viftade med vinylen The Doors i deras ansikten. "När kan vi spela fotboll"

Min fröken brukade göra high five med mig. Jag såg väl dyster ut.

"Remember the bottle gives birth to the cup
And you won't get hurt if you just keep your hands up
And stand tall like sycamores"




Fri vers av Jakob B
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-23 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jakob B
Jakob B