Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Alice i Underlandet" möter min dikt "Ska vi" - https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2126590


Mitt Underland

poesin
är mitt Underland

där kan
nästan vad som helst hända

jag stiger ner där
och så vet jag inte ens själv
vad jag kommer att träffa på

allt från vita kaniner
till levande spelkort –
allt är möjligt och rimligt

en mystisk katt
som nästan bara är
ögon och tänder i mörkret

ett förvirrat te-kalas
känns också helt som vardag
för mig som är passionerad te-drickare

... tjejer med latte och te
i muggar
och gubbar som tuggar
på kex, vill ha sex med sina ex
...

i mitt Underland
trivs jag som bäst
där är allt så vackert och så lätt

men emellanåt
vaknar jag till under mitt träd –
min ”korkek”?

för att snart
snubbla ner i kaninhålet igen...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-23 19:01



Bookmark and Share


  Baystream
Och NU såg jag vad som var skrivet högst upp på sidan... oups :*)
2018-09-24

  Baystream
Får mig att tänka på Alice i underlandet och Hattmakarns te-kalas :)
2018-09-24

  Johan Strömstedt
Friheten att låta texterna komma nästan av sig själv, händer inte varje dag. Men den lycka man kan känna när en handling får lösa tyglar är inte alla förunnat. Jag själv brottades under många år med någon form av självcensur. Nu på äldre dar har den spärren försvunnit.
En fin text har du fått fram!
2018-09-23

  Språk, hjärna!
Gillar mycket!
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP