Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du frågar mig vem som betyder mest för mig så finner du svaret i dikten nedan.


Vem betyder mest för mig?

Jag vaknar på morgonen, riktig gnällspik är jag
Jag är lättirriterad, dryg och arrogant
Jag hör en röst kalla på mig, helt elegant
En ängels röst som rensar mitt huvud på ont
Denna röst bringar harmoni för mig konstant
Hur mycket jag än gått igenom var du där för mig
Jag lovar dig vad du än vill ha, jag säger aldrig nej
Vi ska turnera världen, från New York till Marseille.
För dig jag fångar varje droppe och gör sol av regn.

En kvinna som igenom alla väder gav mig skydd
Som barn såg till att jag använde benskydd
Som en tonåring hjälpte mig bli mindre blyg
Som en man hjälpte mig in i arbetslivet
Att skriva denna dikt om dig är givet
Jag kanske inte säger det nog men jag älskar dig
Att hata dig kommer aldrig vara ett av alternativen

Jag hade en Mardröm, en motsatt uppenbarelse
där jag blev utan ditt stöd, jag vara vilse
Jag kände mig som en besvikelse
Mitt liv var likt en kolsvart himmel, svart av solförmörkelse
Din aura bringade mig styrka, inget var oklart
Din kärlek ser jag inom varje ord du talar

Dagar då vi satt i vardagsrummet och öppnade julkalender
kollade i adventkalendern och hoppades vid varje ruta på under
Jag lovar dig att en dag ska alla ropa ditt namn, i alla städer
i Världen. Världen ska veta ditt namn, från varje båt till varje hamn
I varenda förort, såklart, du är värd det och mycket mer.

Denna kvinna är en gåva från Gud
Hennes vilja är starkast, jag lovar på gud
härnäst kommer namnet på min gudinna
En underbar kvinna vid namnet Leyla
Det är min vackra mamma.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av VC
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-23 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VC
VC