Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många av mina tidigaste minnen utspelar sig i butiker! Besöken skedde nog lagom ofta/sällan för att etsa sig fast? Där 70-tal möter 80-tal, inkl nutida tolknings utfyllnad. Fanns gott om bottenplan-affärer i närområdets höghus, ibland längre bort.


Barndoms Butik # 6 : KONSUM tur & retur

 

 

vill ha en RIGI chokladkaka

hellre än ett MJÖLKpaket

 

vill få två små PIXIböcker

hellre än en stor GODISpåse

 

vill ha bara SMÖR på

hellre än ost-skink-kallt PÅlägg

 

vill äta fyra PANGkakor med blåbärssylt

hellre än ett helt PÅSKägg

 

vill kolla den krullhåriga KONSUMkassörskan

lika gärna som den konstiga KASSApparaten

 

vill ta djupt ur FRYSdisken

hellre än rakt ur KYLskåpet

 

vill få en glimt av LAGERlokalen

hellre än se svängdörren STÄNGD

 

vill åka i KUNDvagnen

hellre än å sitta i BARNsulkyn

 

vill ha lingonSYLT på fiskpinnarna

hellre än lakritsSALT i glasspinnarna

 

vill ta en tur förbi RUTSCHbanan på väg hem

men också kolla Manne med BANAN halvfem

 

vill höra någon SIGNATURmelodi för vuxna

hellre än testa TUGGUMMI med mintsmak

 

 vill lyssna nattsaga med FLUORtablett

 hellre än käka FRUKOST med tallrikklirr

 

vill ha min sked full av HAVREgrynsgröt

hellre än mugg tömd på NYPONsoppa

 

vill följa med MAMMA upp till tanterna och handla

men samtidigt gå ned till LEK & PYSSEL bland alla andra

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-23 21:38



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Du var redan en litterat i unga år minsann.

Pixiböcker är dessvärre inkörsporten till betydligt tyngre saker.

Som Proust och Joyce.

Dom är riktigt farliga dom där Pixiböckerna.
2018-09-24

  TrollTörnTrappan VIP
Apropå Retur : borde haft nån ingrediens på det burk-temat likaså.. men faktiskt så hade nog inget av PANT-automaternas tidevarv startat ännu -79, utan dröjde nog till andra halvan av 80-talet om jag minns rätt... Tydligen var det mer återbäring under mjölkflaskornas epok?!
2018-09-23

  Nanna X
Oj vad jag blev förflyttad till 70/80- talet... talande VERSALdetaljer!


2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP