Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I huset jag besöker

I huset
jag besöker

om nätterna

jag går från
rum till rum

andlös
rusig

över rum
som andas

historia

ting

saker

tavlor

foton

möbler

vad vill
de berätta

och vad
för mig hit?

i huset
jag besöker

om nätterna

över knarrande
golvplankor

bakom ett
tungt draperi

hittar jag
en dold dörr

där bakom
en trappa

som leder
mig upp

till en vind

unket och fuktigt

kryper in under huden

och där

i ljusstrimman

från ett
trasigt vindsfönster

står hon

en åldrad
gammal kvinna

doften

unket

mina fötter
är blytunga

jag vill
bara gå

därifrån

från huset

jag besöker

natt efter natt

vad är det
som för

mig hit?

natt efter natt

natt efter natt






Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-23 22:28



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Suggestiv dikt med inslag av mystik. Snyggt.
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter