Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är vi för ett slags djur ?




Det är när det känns pinsamt
som det blir riktigt intressant
att fråga sig vem man är.
Och varför man drar sig.
För att vara det.
Det där.

Det är bara snusket i oss,
äcklet och smaklösheten
som kan konkurrera med lögnen
om svaret på frågan
vad vi är.
Och att vi kan döda
för att slippa känslor.

Inte djur.

Odjur.

Där vår egen död
blir den ultimata, perfekta
projektionen
av vår samlade skuld.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-23 22:50



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Naturen befinner sig utanför de axiologiska, etiska och estetiska systemen. Om vi tillskriver naturen dessa värden då gör vi det utifrån kulturens perspektiv. Vår tragedi finns i dualismen mellan materien och själen, mellan super - ego och id. Det är medvetandet som lider.

2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP