Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Du arma människa.

 

 

när sommaren gått dit alla somrar går 

och när gräset blivit gult 

tänker du då på harungen som föddes i april 

som myggen tog 

eller alla trädens löv och blommorna 

som ingen såg 

den rikedom av prakt och överdåd som flödade 

i skog och mark till ingen nytta alls

till endast för att vara kort och sedan dö 

räknar du då girigt dina dagar som om de vore dina 

eller förmår du följa kretsloppet som allting annat här 

haren frågar inte 

träden förbereder sig för dvalan 

din ångest endast

den är bara din

medan allting annat pågår i och omkring dig 

 

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 456 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-24 03:33



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Precis så
2018-09-24

  Carola Zettergren
Precis det. Arma människor..
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger