Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppen härd

Elavbrott. Det tändes i öppna spisen, mamma kom med smörgåsar.
Hela familjen samlades, vill jag minnas.

(Det är så mycket man vill ...)

Minnenas bedräglighet.

I minnesbilden syns bara två föräldrar och en flicka. Smörgåsar framför brasan.
Var fanns syskonen? Någon av dem måste väl varit där?
Och far ... Kom alltid strömavbrotten under hans lediga tid?

Kan det ha varit så att det är en lika varm (av brasan?)
som sällsynt hågkomst av gemytlighet?

Ack, nu skedde visst en minnesrensning.
Kvar blev bara smörgåsar
som mamma kommer in med
på en bricka
i flammornas sken.



 

 




Övriga genrer av Anita Hanssen
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-11 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen