Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt diktar-jag

jag vill skriva om
ett självspelande piano
världar långt bortom
om peppar och oregano

dörrar som låses upp
kanske som stängs
om att titta under lupp
på sånt som undanträngs

om nallar och dödskallar
inramade porträtt
mästerliga klantskallar
när det blir fel och när det blir rätt

hålla tvivlet stången
vilket ordval vilken form
få erfara framgången
ta världen med storm




Bunden vers av Språk, hjärna!
Läst 460 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-09-24 08:16



Bookmark and Share


  Minkki VIP
roliga rim Du hittat, ovanliga bilder. Kan man annat än le åt ett självspelande piano? jo, det väckte många tankar om allt mellan perpetuum mobile och flow.

Poetiskt våld på det-genus, borde det stå stånget? Nehej, uttrycket ges i SO så här: "hålla ngn/ngt stången/ inte ge vika för ngn/ngt". Intressant att uttrycket enligt www.svenska.se bara finns i SO 2015. Trevligt att se det i en levande text

2018-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Språk, hjärna!
Språk, hjärna!