Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Labyrinten





Insvept i en svart mantel
irrade jag omkring i sorgens labyrint

sökte utgången

visste inte var den var

eller hur lång tid det skulle ta
innan jag hittade den

fortsatte min mödosamma vandring
var nära att ge upp

hittade utgången

där stod livsglädjen

tog av den svarta
hängde en vit över mina skuldror




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-09-24 11:01



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Från mörker till ljus kan vara ett trevande efter en hanterbar väg framåt.... bra kämpat!
2018-10-04

  Solstrale VIP
Gläder mig över ditt fynd, i både ord, bildrikedom och livsuppgift...
2018-10-02

  WyS VIP
Processarbete leder sakta mot acceptans!
2018-10-01

  Lars Hedlin
Jätte bra skapat!
2018-09-27

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint formulerat...skön känsla när man hittar utgången...
2018-09-26

  Ezmeralda VIP
Underbar text.
Förstår eftersom jag ifjol gick igenom stor sorg efter mina bröder. Hoppas jag också kan ta på den vita manteln.
2018-09-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka fina metaforer du beskrivit sorgen och livsglädjen i! Och så bra att du hittade glädjen igen.
2018-09-25

  Anya VIP
Härligt att diktarjaget hittade utgången. Fin symbolik. Att ha livsglädje är att vara rik.
2018-09-25

  Nils-Robert
Så livsbejakande, så bra.
2018-09-25

  Olof Lagerhorn VIP
Vägen till en återfunnen livglädje insiktsfullt och vackert gestaltat.
2018-09-25

  Lottie Ålhed VIP
Från mörker till ljus positivitet och hopp Mycket vackert!
2018-09-25

    Peter Söderqvist
I ljuset glädjen.
2018-09-24

  StinaJ VIP
Ljus och mörker i livets kretslopp.
2018-09-24

  Maria Sundelin VIP
Är glad att du hittade ut
Kramar
2018-09-24

  Peter G VIP
Skönt att kunna hänga av sig den svarta !
2018-09-24

    Max Poisé
Absolut!
2018-09-24

  Maj-Lis VIP
Det kan ta tid innan den svarta manteln faller
2018-09-24

  Feliaxel VIP
Skönt att livet kan bli bättre
2018-09-24

  lila fjäderblomman VIP
vackert hur du beskriver sorgeprocessen med livsglädjen vid utgången
2018-09-24

  Niliboy
Ja, man måste ju leva vidare även om livsglädjen dröjer!
2018-09-24

  Fulbergarn
skönt när man kommer tillbaka
2018-09-24

  Kungskobran VIP
Slutet gott allt gott
2018-09-24

  M.Eta
När tårarna bränner under ögonlocken är det inte lätt att se utgången. Kan man torka tårarna och vila trötta ben som letat kan man se en ljusning på tillvaron. Jag tror du har lyckats, men sorg går aldrig över, dämpas bara.
2018-09-24

  Öknens Ros VIP
att hitta tillbaka till livsglädjen inte alltid lätt.
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP