Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Lägger de asfalt hos dig? Jaså, utanför. Det bullrar så förskräckligt då en motor står på och sänder ut frekventa ljud, likt en bil på tomgång eller en granne som fått ett elektriskt piano i present. Ungefär som körkort delas ut ibland.


Det värsta som kan hända

Om det tredje världskriget bryter ut. Då slutar nog inte bara mobilerna att fungera. Eller internet, över huvud taget kommer någon att utnämna sig till diktatator, generalmajor över distributionen av skräp, mjölk och mjöl. Samt förbjudada tidskriften 'Damernas sfär'. När du himlar med ögonen så där, känner jag mig kränkt nog att trycka på den röda knappen. Ja, i hissen alltså. Mellan tvenne våningar. Märkligt nog har jag ibland mardrömmar om att hissen stannar, bussturen är inställd eller att du glömt låsa dörren. Tänk så märkligt att det kan finnas en gräns även för desperation. Ja, du vet ju själv. Desperat är du kanske. Bara 'inte så desperat'.
'Det går inte att lita på någon längre. Inte ens på sig själv.' Visserligen ryktas det om att ha mumlats av en general för nordstaternas armé.
Bara att det skall ha mumlats redan 'av de gamla grekerna', en härförare 'redan på den tiden'. (Surfplattan godkänner stavningen av ordet 'idé', inte en del andra rättstavade ord. I förra veckan gick det att skriva idén. Om det var n på slutet av ordet. Den här veckan går det utan n på slutet, som i ordet ide. Jag menar idén...
Ja, det här med ord och teknik, alltså).
Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-16 07:30Bookmark and Share


  ULJO VIP
Om det tredje världskriget bryter ut, förintas hela vårt jordklot
2018-12-16

  danne // VIP
Det är krig och politik som Taube den kloke trubaduren har så väl formulerat !
2018-12-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP