Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melomentian p2


Berättelsens början

Min morgon kommer alltid vara min saga,
mitt nu är berättelsens början

när konturerna av dig fortfarande märks
och stunden har ännu inte insett allvaret

vi är så små i våra viljor att kunna lyfta oss själva
vi är för stora i vårt synfält för att upptäcka den lilla detaljen
som förändrade allt

ekot av den stängda dörren studsar mellan kala väggar
och mitt allt blev till minnen som sakta självdör, en efter en

när självklarhetens ansikte lyser mot dig
och hånskrattar melodiöst medan tårarna
redan dött martyrdödens död

det är bara ditt hjärta som kan ändra på allt
och det har beslutat att pumpa sitt blod någon annanstans

min morgon kommer alltid vara min saga,
mitt nu är berättelsens början.




Prosa av Max Poisé
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-25 18:51



Bookmark and Share


  Lindalou
Väldigt vackert Max. Och ledsamt..
2018-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé