Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… en dedikation till min älskade ... tro nu inte det är lätt på något sätt att skura bort orsaken till att det blev så som det blev från allra första början...


SITTA KVAR

 

nattens gobeläng

stjärnhimlens väv

 

silar mjuk sand

mellan fingrarna

 

siluetten från månen

speglar ansiktsdragen

 

solbelyser själamörkret

sitter kvar likt obrukad tid

 

spindelvävande mardrömmar

drar kroppen mot sina huggtänder 

 

vilsenvandringens stapplande

skapar avtryck i andens dalskugga

 

frostfrysta älvedansen

stodernas manifestation

 

värmestrålarnas avsaknad 

är månens oförmögenhet

 

natten sitter kvar

ihopkurad inombords

 

högar av papper och skräp

katter som blivit till kräk

 

skyffla bort det av aska och lort

tvingande sysslor som stå till buds

 

solens morgonstrålar tar idagen

vad som gömts undan bakom soffan

 

misärens förvaltares lagtexter talar

låt all skiten sitta kvar, orkar inte se't

 

kärleken stiger in med gummihandskar

sprayflaska som är fylld av solskenshistorier 

 

tvättar fram ett paradis en själens oas 

skurar bort den tunga svarta själens sot

 

badar naken vitter och frimodig

dansar lätt på golvets vita tiljor

 

det sitter kvar i väggarna

bara så länge man själv vill

 

blommorna i fönstret blommar

på bordet kaffebrickan fylld med gott

 

sällskapet kommer närmre rummet

som förr så instänkt och ensamt var 

 

sakta de tunga dofterna utåt drar

allt som finns kvar är livsuppgiften

 

att fortsätta vara frisk och leva lätt

gör tiden till din egen solskensomelett

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-24 13:47



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Tankar, känslor och funderingar. Det mänskliga flipperspelet. Ibland vill man vara med och spela ,men det är inte roligt att vara kulan.
2018-09-24

  Fulbergarn
"gör tiden till din egen solskensomelett"

super
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP