Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(e)


Vi är en del av allt ( Den ultimata förklaringen)

Vi är allt,
en liten mikroskopisk tusenfalt

vi är flickan som sa adjö till mor,
pojken som förtvivlat svälter
systern som räddar sin bror
medan isen ständigt smälter

Ljus, mörker, sött och salt.
Vi är en del av allt.

Sommardagens ljumma bris,
vågornas möte med stranden,
allt sammankopplat på något vis
med världen du håller i handen.

Vi är trängda gränder och öppna torg,
barnets allra första kliv.
Hjärtat som brast av kärlekssorg,
och mannen som tog någons liv.

De glömda människornas existens,
de menlösa tårars anarki.
Vi är bonden och hans Eminens
och de svagas monarki.

Eldens värme när det är kallt!
Vi är en del av helheten i allt.

Vi är kvinnan som vann,
mannen som ständigt förlorade
Sjukdomen som förvann
och cancern som sig förstorade.

Skapelsens början och Världens slut,
tidens första andetag.
Krigens uppbrända förmultna krut
och förnyelsens vackra dag.

Du och jag delar,
den sång som tonar ned,
den ångest som aldrig helar
och den skaran som led.

Vi är solens nedgång
och stjärnornas oändlighet,
gatubarnens drömmar och sång,
livets ensamma förtret.

Kärlekens slut och början,
livets sorg och tragedier,
förtvivlans liv i sörjan
och hoppets melodier.

Du är en del av mig,
en mikroskopisk tusenfalt,
jag är en del av dig.

Vi är en del av allt.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-24 17:10



Bookmark and Share


  DominiQueen
Fullständigt!
Magnificum Maestro Metaforios el perfection
Don Poisé
2018-09-24

  Viksten
Alldeles utmärkt
2018-09-24

  Öknens Ros VIP
Kan inte beskrivas bättre!
2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé