Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstmörker

 
 
Punkterade drömmar/
ringlar pysande/
i dödskamp
 
Lyktorna slocknar sakta/
omkring mig/
mitt revir minskar/
snart innesluten
 
Bråte samlas/
i mitt lager/
vrakved vrider/
sprickor kvider
 
Multnande löv/
hala stigar/
vind som väser/
i motlut 
 
Skor som kippar/
utslitna sulor/
efter många mil/
i obanad terräng

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 411 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2018-09-24 20:25

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra skriftat!
2018-09-27

  TrollTörnTrappan VIP
Hemskt härliga uttryck! inte minst "vrakved vrider/ sprickor kvider"

- medan innehållet glider kusligt genom hejdlösa hål...
2018-09-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt fantastisk välskriven poesi!
2018-09-25

  Anya VIP
Tycker mycket om. En av dina bästa tycker jag. Bra bilder om hur det kan kännas...tänker jag.
2018-09-25

  Öknens Ros VIP
en mödosam och lång vandring mot naturens hinder.
2018-09-25

  Bodingen VIP
En höstsonat
i ett potentat
vandrar poeten
flyr från överheten

2018-09-25

  Kungskobran VIP
Poetens kamp
är som en gammal tramp
som kämpar på
fast vägen är hal
och han lider alla kval
han vet att vägen tar slut
att han snart bärs bort
i en enkel transport
men kämpar på
så länge det kan gå

2018-09-24

  Blomma-Stjärna VIP
och vägen går vidare, vandraren stärks av vinande vindar och motlut och snart syns något hisnande vackert - vill jag, en sagotant, lägga till
2018-09-24

  StinaJ VIP
På väg, det är snårigt och halt och totalt omöjligt att gå. Så tänker jag mig det, men jag tänker också att det måste finnas något annat. Därborta där vägen tar slut måste det finnas något annat som gör mödan värt.
2018-09-24

  Cikoria Blå VIP
Skor i obanad terräng.

Vi är dom skorna. Vår väg får vi bryta själva.
Jag vet inte om poeten tänkte då, men så läser jag det.


2018-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten