Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Retroaktiv nutid, genom pojken jag, med mixade intryck från hela 80-talet


Barndoms Butik # 7 : URaffären

 

 

varje hylla fylld med klockor

aldrig sett så många ur!

knappt ens kvar hos gamla makarn

tavlor små, blott en figur

 

här finns faktiskt inga pennor

men de kallas Ur & Penn

får jag sån som blinkar siffror?!

fast min runda håller än

 

brunt skinn snart blir smart gul plastrem

kul i rutan digital

kan man både starta, stoppa

springtur snabb, exakta val

 

vrider tider, glappar spännet

pappas armband, dags för nytt

lätt metall, sen lossas skruvar

mammas batteri blir bytt

 

syrran syn på får nåt smycke

plockas ut ur glasskåps fack

kedjans djur, mens flest är tysta

kan man höra tack-tick-tack...

 

utanför längs varuhuset

sorlar folk, tar trappor vart?

snurrar åttor, dyrt som fyror

far vi hem om nån trekvart

 

när en knapp hålls inne längre

nollställs det som jag just mätt

då synkront två kombineras

skall man ställa larmet rätt

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-25 21:37



Bookmark and Share


  Nanna X
URtjusig metrik, det bara tickar på...
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP