Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smedjan blues

 

 

Jag längtar till smedjan,

nära havet 

Med gräsbevuxet tak och en 

spis som jag eldar med torv

 

Där möter jag kärleken för 

första gången, yr av åtrå

 

Nordlandsbåten ligger i nöstet 

och jag kan låna den när som helst 

och ro ut på fjorden 

Andas lugnt, skönhet så nära,

så nära

 

De 100 stegen tillbaka till smedjan 

är lustfyllda, mättade av

sinnesro 

 

Somnar tryggt in på en enkel brits 

med en innerlig känsla av frid




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 336 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-09-25 22:12

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så naturnära och skönt.
Det enkla är bäst för oss människor tror jag.
2018-09-28

    glasa VIP
den här läsningen ger
insikt om att sinnesro
kan mätta
och den ger av havsfriheten
och den ger
varje gång jag läser den igen
den är vidunderligt naturäkta nära
och så generös
2018-09-28

    ej medlem längre
Härligt naturnära!
2018-09-27

  Lars Hedlin
Riktigt fint!
2018-09-27

  StinaJ VIP
Vackra minnen som fint framförda i denna poetiska dikt.
2018-09-26

  Mfredrik VIP
F... va bra
2018-09-25

  Cikoria Blå VIP
En fin dikt.
Kanske en lämplig dag att plocka fram.minnen och dikter om.minnen på.
2018-09-25

  Kungskobran VIP
Repriserna är sköna
dom vill vi belöna
med applåder flera
så att dom blir mera
2018-09-25

  jba VIP
Tjusigt
2018-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten