Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


skapelsen pågår - livstecken



döden pågår hela vår levnad
att leva är att långsamt dö
hela vårt skelett tex byts ut vart 10:e år
varje del av oss är utbytt efter olika tidsintervaller
gjorde vår kropp inte det hade vi aldrig blivit vuxna
det fantastiska är vi läker oss själva till en del
men i den genetiska koden finns inprogrammerat
livslängden för vår art

låt oss lära av varje levandes blick
att förvalta till det bästa
glädjas åt våra tårar lika väl som av våra skratt


De som älskar människorna måste också älska
deras glädje

Dostojevskij

alla behöver känna glädje
vuxna skrattar sällan, inte som barn gör

kärleken och döden är evighetens portar
sammankopplade hör ihop som yin och yang
glöden är densamma
den som druckit ur kärlekens bägare har lätt att dö
dem fattas inget

att verkligen älska någon är att dö ifrån jaget
samma styrka och längtan
kärlek och död

för den ena böjer vi våra knän
för den andra skyler vi vårt ansikte




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 228 gånger
Publicerad 2018-09-26 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP