Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

No.24

Känner du doften?
Jag minns den som om det var igår
På en blomstrande äng
sträckte sig ögonfransarna upp till solen
När vi sprang yrde fjärilarna upp
och flög så tätt att de bildade en marmorask
Känner du doften?

Två citronfjärilar tog tag i skulderbladen
och lyfte mig upp, upp och iväg
Vi flög bredvid drakarna
via vägarna till Rom
magik och tragik
Alla är vackra i periferin
Känner du doften?

Alla vägar bar till ängen
oavsett hur fort vi sprang
Alla ordens byxor föll ner
och vi föll, föll ner i marmorasken
Den var fylld av körsbär
Storögt slukade vi dem
Kände du doften?




Prosa av Paradisfågeln
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-29 14:54



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fantasia ger rymd i ord och tanke.
gillar metaforen <3
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Paradisfågeln
Paradisfågeln