Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dagsresa

tar cykel till Ideon
hoppar på gul buss
motorväg till Malmö

promenerar över asfalt och gatstenar
förbi lyftkranar och parkeringshus
in i Folkets Park och ut till Rosengård

snorig, yrvaken Freja
tultar mot oss
på förskolan
Zlatan
gick

var 14:e dag minst
ser vi Freja
våra händer smeker hennes kind
leker över hennes lockar
som växt

hon har lärt nytt
ett nytt ljud
en ny lek
ett nytt sätt
en ny gest

och så plötsligt är det kväll
mamma, pappa, Freja
- puss och hej

borfar och mormor ska hem
till Lund, igen.











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-26 23:47



Bookmark and Share


  Respons VIP
Du fångar skönheten och glädjen i det vardagliga. Det är stort!
2018-10-04

    Lena Söderkvist VIP
Dessa förstulna små, underbara ögonblick. Vad vore livet utan dem. Ett varmt hjärta talar genom din dikt.
2018-10-01

  lila fjäderblomman VIP
en stor gåva och glädje att träffa barnbarn <3
2018-09-27

  Lars Hedlin
En jätte fin text!
2018-09-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Stor och varm kärlek i varje ord, om litet barnbarn.
2018-09-27

  Kungskobran VIP
Så fint
2018-09-27

  ULJO
Underbara barn barn
2018-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP