Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rim och repris


Greven och Jean

Med näsan i vädret och bössan på arm
gick han sig ut för att jaga
Kepsen på huvudet och filtjacka varm
när gryningen skulle sig daga.

Rävar och rådjur, harar och möss
katter, hundar och råttor
gjorde bäst i att gömma sig undan väl
i hålor, skrymslen och grottor

Vid bäcken stannade vår greve upp
för att snyta sin grevliga näsa
såg ut över vattnet och funderade ett tag
mordiska tankar börjar jäsa...

Han länge förstått att den grevliga frun
kuckelurat med den hårige Jean
om det komme ett lämpligt tillfälle
så skulle nog greven ta den fan.

Och vad tror ni skådade grevens blick?
plaskandes naken i bäcken
hårig och otäck och rödbrusigt vild
ja inte var det näcken.

Den stackars Jean fick smaka på krut
både första och sista gången
han flöt iväg i den ljuvliga bäck
och det var det fina i kråksången.




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 71 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-14 15:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint fångat med känsla!
2018-10-15

  Fulbergarn
Härliga rim, fart och fläkt
så gick det till
när Jeans ljus blev släckt

2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou