Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Kort inhopp mitt under elchocksbehandlingen [ECT]... Inget märkvärdigt, bara ord som rann ut ur min penna i väntrummet på Psyk i Västerås...


Från fronten till Er

 

Elchockerna sprakar och knastrar. Jippie! Hurra! Heja! Gömma, glömma, fördöma... allt annat är ett krig man inte kan vinna; väderkvarnar och hjärnspöken!


Måste få färdig min bunker... fönstren är snart igenmurade... källaren börjar så smått ta form... mera piska, mindre morot - måste driva på hårdare. Strama tyglar är medicinen, ja, och nya serotoninförhöjande burkkarameller. Kärleken till parvenyn och egoismen är plomberad och förgylld till en tyst terrorbalans. Vackert värre.


Nåja, om några veckor - när elektricitetmissbruket avslutats - skall väl även den här lipsillen fått ordning på endorfiner, dopamin, serotonin, heroin och alla annan jävla skit som sägs vara bra för kroppen. Störtkruka på, stavar i nävarna och fingrarna på tangentbordet! Sedan skall det nog hända något. Så länge det inte står still är det åtminstone inte helt gagnlöst. Bakåt! Framåt! Sidledes! Marsch Pangkaka! Jag laddar ärtpickadollen och siktar åt alla håll, något skall jag väl i alla fall träffa.


Medan livsromantiken ändå är den förhärskande och stilbildande patriarken i mitt misogyna korthus låter jag diabtesslisket dregla: säg, vad är vackrare än en ljum juninatt som lyses upp av ett bländande bokbål? Sönderrivna sidor av hjärndött pladder som får se sig uppslukas av ett element så kraftfullt att Tsunamifjantiga blåsorkestrar framstår som små ljuva brisar i jämförelse... elden äter skit och spottar ut glöd och aska, förädlar förorenad cellulosa till porös svartsotig mull... man kan ju bli gråtmild för mindre.


Att livet kan vara så vämjeligt förtjusande. Det trodde inte ens en sådan muntergök som undertecknad. Jag är den överraskade optimisten. O, ack, att vara människa kanske inte är så tokigt ändå... det är så klart bara helt meningslöst.


Konstaterar eder,

A - som i antediluviansk liten snippa

 
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Judas Ekholm VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-27 18:34Bookmark and Share


  Schizooliza
Låt dom onte psyktortera dig. Hör av dig änglagaliator!
Läste en liten bok av de få böcker jag läst som räcker och ej behöver läsia mig till mer kunskap då den jag fått beprövats. Den hette: hjärnan vill ha roligt. Handlade om rent neurologiskt(som ej ingår som studier inom den icke vetenskapligt förankrade kvasireligionen som den specialistutbildningen inom medicinska fakulteten för underläkare att studera)
Om hjärnan som är logisk i sin struktur och funktion. Det vill säga den vill arbeta harmoniskt med att lösa problem utifrån våra allmänmänskliga behov av tex sunda sociala relationer och meningsfulla uppgifter för framförhållning och kunna planera sitt liv. Kan den ej lösa problem som att få rättelse av kränkningar mm så snurrar den bara på tomgång om man inte lyckas hitta en vettig logiker som psykologer är jämfört med psykfallspsykiatriker.
Och ju längre tid med olösta orättfärdär desto kraftigare ångest. Elshocker löser inte problemen de bara ruckar ur dig ur problemlösningssnurret och ger visst lugn för ett tag men ingen permanent bra metod.
Hör gärna av dig!!
Kram.
2018-10-08

  Johanna L. VIP
A - som i antediluviansk liten snippa. Johodutack, du vet att du är grym, va? Asgrym hade jag sagt om jag vore yngre. Eller vafan, du är asgrym. Kämpa!
2018-10-01

  Öknens Ros VIP
Att vara människa, ack så svårt, men inte helt meningslöst.
2018-09-28

  henke_r VIP
Kämpa på! Du är starkare än de flesta, min vän. Och du dkriver fan så mkt bättre än de flesta. Kötta på så kommer du komma ut som en hybrid mellan Houellebecq och Teratologen när allt är i sin ordning;)
2018-09-27

    ej medlem längre
Jag saknar ord. Stark text.
2018-09-27

  Fulbergarn VIP
De bara att åka
det svänger i texten

2018-09-27

  Syrran77 VIP
Tack för läsningen - ord som brinner
2018-09-27

  Viksten VIP
Här bjuds vi på äkthet och känslor
En text som det sprakar om.
2018-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP