Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KAKOR KAFFE OCH SKAM

 

ni som aldrig har fallit på repet

som kakpaket plötsligt kan bli

ni säger förmodligen åt fika tvi

 

alla som har diskmaskin i köket

vet inget om diskberget alls ni

koppar kastruller huller om buller

å det finns inga diksbergspatruller

 

så när ni hör dessa märkliga muller

det är berget och skammen som rasar

när den som skämmes för sig själv fasar

att tappa fattningen utan att vara fuller

medan den kvävs under disken på köpet

 

rader av damm på varendaste millimeter

på dörrskylten går knappt att se vad en heter

att då kastas in i att läsa lyrik av städprofeter

kan få en att vilja krypa in under lager av tapeter

 

för vad gör lite skit i hörnen med personligheten

en som är snäll och kan kramas hur lätt som helst

varför bry sig om skiten och den smutsiga smeten

när man i en personlighet så enkelt kan bli frälst

 

men dagar kommer då en tvingas möta skammen

lyfta blicken och gå runt bland sina egna reliker

och till sist lyftas ut ur sitt hem liksom sitt skit där

då det bättre är att våga be om den hjälpande handen

 

för se att skämmas kan bli att vilja döma eller dömas

på all den frimodiga livsenergin man då lätt kan tömmas

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-27 21:37



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
var det en speciell kaffedag i sverige då du skrev denna?
2018-10-01

  Bodingen VIP
"gå runt bland sina egna reliker", hm nya perspektiv på tillvaron
2018-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP