Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som skaver

ibland är man inte så bra
det man skriver är inte alla dagar
mycket att ha

men det är viktigt att fortsätta skriva
att orka vada genom skiten
det kommer stunder som är mera kreativa

och fast man känner sig blasé
så vet man aldrig
vad det kan bli av en aldrig så banal idé

fast det känns som om man trampar vatten
och man inte kommer på
bättre rim än katten och hatten

nästan vad som helst kan det plötsligt bli guld av
fast det känns som om man bara har motvind,
solen i ögonen, uppförsbacke och håller på och får skoskav

så kan nån gång det som skaver i skon
vara ett korn av nåt vackert, nåt sällsamt, nåt sant
som legat långt inne, länge och väl och mognat
och under tryck har det blivit en diamant




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-28 18:37



Bookmark and Share


  Mia Popiana
Hoppfullt! Gillar verkligen sista versen!
2018-10-04

  Annika Bard
Så sant för det är ofta det som gnager oss och inte allt för sällan ger oss sömnlösa nätter som resulterar i något kreativt som understundom blir förvånansvärt bra. Banala rim skall inte underskattas, varför avvika från ett vinnande koncept. ??
2018-10-04

  Verner Forsman
Fast jag håller nog med föregående talare... :-)
2018-09-29

  Verner Forsman
Katten och Hatten är ju kungen av alla rim. ;-)
2018-09-29

  Språk, hjärna!
Wow, fint slut!
2018-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP