Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara nöjd

oberoende av vad man gör
om man tränar,
om man skriver musik eller poesi

och om det går bra,
vad gör man då?
jo, då höjer man ribban

så, oberoende av vad man uppnår
så är man inte nöjd
för det finns ju alltid
de som är bättre och värre

men tänk om man bara väljer att tänka:
”jag duger –
fuck the world, liksom –
jag är bra som jag är”?

om man väljer att vara nöjd med lite mindre
och att belöna sig själv med en enkel fika eller ett glas vin
nån gång i veckan när man har varit lite duktig
när man har presterat sådär lagom?

vad händer då?
blir man sämre då?
you tell me...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-28 22:22



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Jag blev inspirerad till denna text av Mia Skäringers TV-serie om kroppshets.

Det är ju på nåt sätt förbjudet och tabubelagt i dagens samhälle att vara nöjd med sig själv och det man gör. Man borde hela tiden pressa sig till bättre och mera.
2018-09-29

    ej medlem längre
Det är utanför vår komfortzon vi växer, men det behöver en ju inte pressa sig till hela tiden.
2018-09-29

  Baystream
Nä, tror det är då vi finner harmoni.
Betyder inte att vi inte utvecklas - vi kanske bara kommit på rätt sätt att njuta i det vi har och kommande framgår, stora som små.
2018-09-29

  Språk, hjärna!
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2136819

2018-09-29

  DominiQueen
Nöja sig är ödesdigert
Resignation i en mätning
Styrd av jämförelse
Ängsligt
En stjärna frågar inte om den duger
Den Skiner

Nöjd är större än störst
Salig i Skina
2018-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP