Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord efter en av sessionerna i Rum för poesi vid bokmässan i Göteborg lördagen den 29 september 2018


Rum för poesi: en betraktelse

Rum för poesi

 

rösterna tvättade

i oasens dopfunt

 

Tranströmer svävar

över bänkarnas huvuden

 

det kvittrar

i lördagsdunklet

 

 

Där sitter vi

och plaggen faller

 

som löv

i höstens tid

 

i de nakna ordens

bäckflöden

 

i stillhetens

lyriska älvsel

 

 

Ögonblicket

är redan över

 

men frågan lever:

är det nya livet

 

närmare nu

efter klunken

 

ur Gunnar Hardings

dopfunt?

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-29 16:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läste just kort text av Gunnar Harding. Ett möte mellan honom och en kaffeautomat. Där utspelade sig ett intressant replikskifte. Berättelsen ingår som novell i en samling med åtta författare. 'Åtta glas' heter den.
2018-09-29

  Kungskobran VIP
Fint skildrat , efter bokmässan blir man ännu mer förvirrad
2018-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP