Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Compos mentis

jag lärde mig ett nytt uttryck
från den underbara Netflix- serien ”Maniac”

uttrycket är compos mentis
det är latin och betyder att vara tillräknelig,
vid sina sinnens fulla bruk som vi brukar säga

hur kan man veta om nån är compos mentis?
det är nog många av oss som går lösa
som inte borde få göra det

men så länge man inte åker dit för nånting
så kan man ju vara hur galen som helst




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-29 18:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja. Som "non compos mentis" gäller det att ligga lågt, så att säga.
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP