Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfota

Sand
är ibland
som skalden
i intensitet
en het verklighet
att sjunka ner i

finna grunden
för varje steg i
fri stabilitet
och balans

ge den
ideologiska
mångfalden
en chans

sanden
kombinerar
konstnärlighet
med vilsam
vitalitet

i samspel
mellan oräkneliga
mängder
av de små
små undren

sandkornen
vart och ett
på sitt sätt

olika
glittrande
rörliga stenar

utgör
ett geologiskt
bärarlag
ett bygge
unikt i sitt
slag

som utför
förändringen
i det lilla
perspektivet

den oväntade vändningen
i livet

följer vinden
improviserar
i stunden

konsten är
vad den menar

korn av sanning
mellan tårna
tar tag i rötterna

masserar
och lyfter jaget

upp ur de dunkla
vrårna

det är friheten
från varandra
som oss förenar

förser
med syre
sandkorn för sandkorn

marscherar fötterna
under folkvalt
styre

en oslagbar här
blåser i horn
av kärlek
underifrån

driver
och viner
i vind

i tross
och tåg

en flöjtton
dov

sand och salt
på kind

tjuter
i drivved
vid snustorrt
fågelskrov

utan bindning
bildning
bemanning

sanden
är
sin egen
sanning

en gåva
ett lån
en konstnär

som bär
den som
vandrar
långt
hemifrån

barfota
på stranden




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-30 11:15



Bookmark and Share


  Viksten
En fantastiskt fin dikt
med en bärande idé
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren