Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Mia Skäringer


Försoning



Det är tid att säga förlåt
För allt som jag gjort mot dig
Du var innan jag lärde känna mig själv
och du burit mig sedan min första dag

Förlåt för blickarna
Förlåt för suckarna
Förlåt för nypen
och önskan att du vore annorlunda

Förlåt för att jag tvingat dig stå
Förlåt för att jag tvingat dig gå
Förlåt för att jag piskat dig på
När vila var allt du önskat

Förlåt att jag målat över
Dina konstnärliga drag
Kanske vågar jag möta en dag
Utan denna mask

Förlåt för tajta jeans
Förlåt för push-up
Förlåt för allt
som tvingat dig till annan form

Förlåt för att jag hängt ut dig
Och hånat dig med ord
I humorns mantel
Trodde jag att jag skyddade mig själv

Jag har försummat dig
Allt du kravlöst ger till mig
Tillitsfullt står du stadig
I varje storm jag försätter oss i

Jag är stolt att bäras av dig
Du är perfekt precis som du är
Jag kan inte önska mer
När jag säger förlåt till mig själv.














Bunden vers (Annat versmått) av annapoem
Läst 168 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-30 19:14



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Betagen och stolt, att se sig med öppna ögon! Vackert och styrkegivande!
2018-10-02

  Tomas Karlsson VIP
Fint! :-)

Jag blev också inspirerad av Mia Skäringer och jag skrev denna dikt:
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2177734

2018-09-30

  Gin83
Denna är mycket gripande
Blir fundersam ..eftersom jag känner att jag känner dig lite lite grand....den berör därav mycket.
Fastnade för mycket i denna men lite extra för det väldigt moderna och okonstlade stycke nr 5.
Finns mycket att känna och säga om denna
Mycket stark känsloförmedling
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

annapoem
annapoem