Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyngdkraft i Oktober

 

 

Nu ligger löven förrädiskt limmade 

mot varandra på marken 

Ett litet felsteg och du gör ett slumpmässigt språng i luften 

 

Din marginal för att återfå kontakten med jorden är mycket liten 

Hade du räknat med 

 

Hade du verkligen räknat med 

att hamna i en omloppsbana 

 

Visste du att tyngdkraften

inte fungerade 

Denna dag 

 

En höstkväll i Oktober 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 375 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-10-01 00:35

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    glasa VIP
din humor har även
spridit sig vida omkring
många djupa härliga skratt
vid att läsa de kommentarer
som fäster till din dikt
2018-10-02

    glasa VIP
wow, vad härligt
jag skrattade flera gånger
din underfundighet
klure
maffiosobra alltså
2018-10-02

  Margit Grell VIP
Kanske ett fritt fall..?
2018-10-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det gäller att se upp och även ner. Tragikomisk dikt, där skrattet fastnar i halsen. Mycket bra!
2018-10-01

  Petter Wingren
Självinsikt är vackert, välformulerat därtill
2018-10-01

  Öknens Ros VIP
Åkte skateboard inomhus (ofrivilligt), upphävde tyngdkraften för några sekunder, i famnen höll jag en hög handdukar som jag inte släppte taget om. Klarade mig utan några skador.
2018-10-01

  Kungskobran VIP
Det är kul att slå runt
och se ut som en stunt
men där rök ett ben
det blir för alltid ett men
2018-10-01

  TrollTörnTrappan VIP
Jominsann, du skriver hisnande tragikomiska uppslag... så man kan tro att tyngdlagen faktiskt är satt ur spel... där tanken svävar för en stund... innan orden dras djupt ned mot oktoberjorden igen.
2018-10-01

    ej medlem längre
Glöm inte att Du har moln att färdas på!

2018-10-01

  Fulbergarn
en förrädisk
halvrutten
svamp
är illa hal
och vissa kan man sväva på
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten