Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om kvällen

 

 

Mina tankar når fram till 

de som älskar med tillit 

 

De möts av skepsis av de som

tvingas till kärlek 

 

Som mist sin förmåga att

uttrycka känslor utan förbehåll 

 

Jag ser kvinnan i  parken lyfta sin son

som en ädelsten 

 

Jag ser männen på bänken sörja över att 

de släppte taget och lämnade sin familj 

 

Min far sitter där och gråter för att jag inte 

blev hans förtrogne

 

När jag står vid hans grav känner jag en tomhet som inte kan mätas




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 591 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2018-10-01 01:51

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  M.Eta
Kan vara svårt att visa sin kärlek ibland, Synd! kan förstöra det som igentligen finns. Bra skaldt!
2018-10-05

    ej medlem längre
Gripande och melankolisk vacker
2018-10-03

  Pavel
Det var en bra dikt. Dock tung att starta dagen med.
2018-10-03

  Peter G VIP
En text som når fram och slår an, känslomässigt!
fint!
2018-10-02

  Janina Kaminska
Djupt berörande.
2018-10-02

  limerick
Hoppas Du vet om att Du är en stor diktare.
2018-10-02

    ej medlem längre
Gripande!!!!
Som en ädelsten.....
Gör rejält ont att läsa.
2018-10-02

  DavidM VIP
En text som berör på djupet.
2018-10-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver känslor så bra! Vi behöver se bakom människans fasad.
2018-10-01

    Max Poisé
Här fick du till det extra bra. Gillar att utmanas av frågor i texter och djuplodade känslor! Bravo Mr
2018-10-01

  Lottie Ålhed VIP
Hög igenkänningsfaktor Ett helt liv fyllt av kontraster såsom jag tolkar orden. Intressant och bildrikt Applåd
2018-10-01

  Kungskobran VIP
Tomheten är stor
när den i hjärnan bor
att skingra den är inte lätt
men försök på olika sätt.
Poesi är en underbar reträtt
Musiken och konsten likaså
att odla och så
så kommer det mycket bättre gå

2018-10-01

  Cikoria Blå VIP
Tankar snurrar.
Ibland i samma spår.
Tvingas till kärlek?
Nej, det går inte.
Det är något annat,
jag vet inte vad.

Fin text.
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten