Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärm

En man tog upp
en trumpet
mitt på stadens torg
han tryckte in luft
med sina läppar
och starka lungor

ut kom toner
en melodi
ingen lyssnade
ingen lät sig
beröras
alla hade sin egen
musik avskärmad
från yttre intryck

om någon lyft blicken
hade de sett en man
med en trumpet
på ett torg
som på en bildskärm

men han var verklig
i de falska toner
han lät höra
när han såg människor
flimra förbi

ömsom i grälla färger
ömsom
knappast möjliga
att uppfatta

som på en
bildskärm




Fri vers av Petter Wingren
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-01 05:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren