Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Vägar

Rutten över heden
som trampats har
årtal av fotsteg
och massor av öden
stenar och murar
som burits en gång
historiens vingslag
människans flöden

Stigen genom skogen
de vildas färdväg
hovslagen ekar
händelser ger spår
mossor och lavar
naturens skådespel
något som varit
när tidsklockan slår

Vägen genom landskap
där människor gått
grusgångens damm
som lagt sin skröna
cyklar och mopeder
medel för transport
stenlagda barrikader
berättelser gröna

Stråket genom staden
kullerstensgator
hästdroskor har rullat
och bilar tagit fart
historiken berättar
det som gömts i individer
neonljusen briljerar
kring liv så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 401 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-09 13:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade miljöbeskrivningar!
2018-10-15

  Lars Hedlin
Fina minnen :)
2018-10-15

  Ann V Åhsberg VIP
Härlig nostalgi!
2018-10-12

  Sommarina VIP
Snygg vägbeskrivning i rim
2018-10-09

  Siggesdotter
Den tycker jag om...många tankar och lagomt med rim
2018-10-09

  M.Eta
Olika vägar trampar våra fötter. Fin beskrivning.
2018-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant och tänkvärt diktat,om vägar av olika slag. Och vad som hänt med dem. En trevlig historiebeskrivning!
2018-10-09

  DavidM VIP
En historia och en resa som rymmer mycket, minnen och värv. Fint konstruerade verser.
2018-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fotspår Din
text röjer när
vi i den plöjer
den upplyser och
förnöjer och inne-
hållet som oss
upphöjer!
2018-10-09

  Feliaxel VIP
Det finns många olika vägar i livet
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO