Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titthålsoperation

Se in genom
ett titthål
i den yttre
vävnaden

innanför
det som sker
och uttalas

se in bakom
den inre
vävnaden

innanför
det som menas
och åsyftas

se in där
ingen vävnad
består

innanför
det meningslösa

se undret
där

i en
obegriplig
mening

läs den
på tusen
språk

vart och ett
med sin
unika
tystnad

se in genom
alla språkens
sammanvävda
tystnad

se bortom
det osynliga
där någon andas

så svagt
att en vindstilla
sommardag
ter sig som
en orkan

se in genom
den oandade
andningen

den döendes
bekännelse

se
andemeningen

ich lebe
und das
ist genug

jag lever
och det är
nog




Fri vers av Petter Wingren
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-01 20:03



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En stilren dikt om det verkliga seendet. Det som kräver förundran, vilket i sig inte är en prestation utan öppenhet. Texten bygger skickligt upp mot det avsmalnande och samtidigt vidgande poängen med livet, den nödvändiga och tillräckliga förutsättningen.
Indirekt en hyllning till buddhistiska Kyotoskolans (Hueda) "minimalism".
2018-10-27

  Viksten
Fantastiskt bra
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren