Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Av förekommen anledning där en av mina finaste poetvänner blev påhoppad av en radikalfeminist skriver jag mitt första alster på 4 år


Jag älskar män (niskan)

Du kvinna där ute,
låt mig få vara stolt över att jag föddes till detta kön.
Sparka inte på männen som om alla skulle tillhöra
ett släkte som gör ditt liv surt.
Du gör ditt liv surt, du orsakar ditt eget lidande, inte männen.
Den individ som gjort dig illa ska straffas enligt gängse normer.

Låt mig inte skämmas över mitt eget släkte
som trycker ned individer bara för att de är av ”fel” kön.
Vem blir du då?

Godheten är inte en enkel sak, den behöver tränas upp.
Däremot behöver du aldrig lära dig att bli aggressiv
det finns medfött.

Jag skäms när jag läser om dessa kuvade och svaga kvinnor
som ännu tror att ett patriarkat existerar.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Meredith Ferlicia
Läst 326 gånger
Publicerad 2018-10-02 12:49Bookmark and Share


    ej medlem längre
allt som män inte är
är vad kvinnor inte är
2018-11-11

  DominiQueen VIP
Fint, att Du ordar när vår vän påhoppas.
Det är fel och galenskap i detta påhopp.
En traumareleterad reaktion till fel person. Vår vackre och alltid ridderlige vän. En ädel man.

Raseri i all ära, det behövs ... (Vreden som bränsle, men transformeradvtill ädelgas) över handling och orättvisor, och visst finns det i mångt rester över förtryck och orättvisor mot hälften av vår population globalt.

Jag är nog inte sådan optimist som än ser patrarkater upplöst, vi har påven, manliga andliga ledare, vi har stora religioner som tillber en manlig Gud, vi har språkgenus där vi talar i generellt om män i skor, bolagsman, huvudman o.s.v .... jag anser att vi har ett mastadont saneringsarbete att göra tills vi alla kvinnor tillåts vara klädda hur vi vill - utan att ha blivit av kultur och religion indoktrinerade att skyla oss.
Visst, vist och självklart: ska kunna dansa på gatorna i lycka över att finnas utan att hotbilder uppstår pga män som inte kan styra sin libido. Libidokontroll förordas varje man,
Basic.
DET BEHÖVS ÅTGÄRDER NU!
Jag förordar ett manligt globalt nätverk av mentorer. Fina mogna män leder från embryo pojkar rätt, etik, samlevnadsfrågor, genus, historia och ändrade riktning nu, allt i respekt för allas liv. Grupp- och kamratfostran, det som förut var hierarki, konkurrens noch militär blir RIKTIGT INTIMT STÖTTANDE BRÖDRASKAP.
Vi tittar och sanerar:
Lönerna. Sexualitet. Religionen. Språket. Makten.

När det är verkligen åt fanders Nu.

Och krigen.
Männen startade krigen.
Vi kvinnor/Quinnor bör självklart inte som en enad varelse, likt en smittad hyena bitsk gå på alla män och hugga.
Det är ju så "okvinnligt" det kan bli. Ren idioti! Rabiata feminister som rasar över vad män gjort, gör och är förmögna att göra - tar bara stafettpinnen från männen, kultiverar krigets ande och höjer den vackra kvinnohanden i kamp! NEJ!!!!
Det är så sjukt galet fel det kan bli, NEDRUSTA all kamp, inklusive kvinnokampen. Rusta ner!
FRED. FRED. FRED.
KAMPEN, KRIGEN tillhör den gamla rostiga omedvetna eran där mäns medfödda "krigsgen" tillåts löpa amok under s.k "krigstrategi" (missriktad intelligens) och lust styrt av giriga överlevnadsreflexer.
DEN GEN:
av testosteron är ämnet vi kvinnor ska beskydda och värna, låta den transformeras omhuldad av vår varma omslutande kärlek.
GENEN för värn, genen för att med mannakraft nedlägga skog, bära timmer, styra en häst, bygga ett hus, manuell perception, konstruera nya pyramider och storverk nu för att hylla alltets och livet, värn för barnen och kommande generationer och framförallt att vara virila, vitala närvarande själfulla
ÄLSKARE.

JORDEN, tror jag behöver nu YIN, Yin vi behöver bli självständigare, vi behöver stöttas av våra bröder och systrar att sluta ängsligt tävla i utseende och underdånighet för att behaga. Vi behöver ta fram vårt moderliga, varma, empatiska, omhuldade. Vi behöver leda männen rätt. Visa dem bestämt men ömt nya strimmor av ljus. Vi behöver också ledas av männens ljus där vi famlar i mörker.

DET ÄR SÅ VACKERT
denna heliga insikt om hur väl vi behöver varandra. Du och vår käre vän är föredömen.

LÅT OSS ÄLSKA VARANDRA
och låt oss älska stort
stötta, värna och vara på en jord
Ett folk bestående av en rik blomstrande färgrik mångfald, fritt dansande i leende ljussken från helande varm livsglöd och svalkande av fredens glada vita fanor som böljar fria i vinden. Dofter av böljande blomstrande och en frisk mylla där endast ekologiska fingrar smekt.
Låt oss se oss ett folk värna vår vackra jord, låt oss älska varandra och mer, låt oss hata det onda och destruktiva, låt oss hata kampen men aldrig mer varandra.

Låt oss älska Nu!

Tack för inspirationen, jag vet den hamnar rätt, fina Du, fina själ, Allt gott och väl till Dig.

LoveShine
DominiQue
2018-10-06

  Max Poisé VIP
Tack Mer!
Du får en privat kommentar utöver denna:-)
2018-10-02

  Larz Gustafsson VIP
Feminismen är ett gissel som ska bekämpas.
2018-10-02

    ej medlem längre
Jag älskar också män. Dom män som inte är våldtäktsmän. Det finns bra män. För att träffa dessa bör en i min mening ta steget neråt i åldrarna. Gubbslem kommer aldrig försvinna. Men dom unga vackra män, med nytt sinne, satsa på dom. Kram.
2018-10-02

    ej medlem längre
TROR JAG, måste tilläggas :P
2018-10-02

    ej medlem längre
Uppfriskande läsning. När det kommer till kritan är de flesta av oss män och kvinnor ganska tillfreds med att bilda par och i den relationen försöka få till ett bra samarbete för att överleva och må hyfsat gott genom att balanserat bejaka våra drivkrafter.
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Meredith Ferlicia
Meredith Ferlicia