Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


och allt är förlåtet

 

Jag läser dina cirklar i botten av havets kant. Och det röda färgas rödare och det röda färgas rött. Sa jag rött. Och du är den död jag finner levande och du är den brist jag fyller lungorna med och du är den rot jag fäster i. När dagen färgas.

Och i allt detta simmar jag bland karpar där syret tryter. Där ljuset ännu inte når. Där strålar av barmhärtighet väntar. Och jag väntar. Nåd.

Jag famlar inte längre. Jag stjälper kruset så hela bordet solkas. Jag låter ingen dra i mina kjolar och dagar av stadighet väntar. Du. Låt mig visa dig fångsten innan snön faller på vår hud.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-02 19:50



Bookmark and Share


  Respons VIP
Smärta och väntan som får poetisk form. Starka metaforer!
2018-10-04

    ej medlem längre
Fan, Kerstin, du river i mig.
2018-10-03

  Blomma-Stjärna VIP
berörande vackert om att leva
i kärlek i saknad och hopp
2018-10-02

  Mia Bergenheim
Starkt! Jag berörs och älskar speciellt "Jag stjälper kruset så hela bordet solkas".
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP