Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


våga vila blicken på det vackra


Seriell haiku 2.10.2018 - Om konsten att överleva flyttkaos

 

 

det viktigaste:  

att ha en plats där blicken

vilar i skönhet 

 

att inte ta det 

som ett villkor som uppfylls

genom prestation

 

en enkel lösning

är att bara titta ut

genom fönstrets glas

 

tids nog flyttar

skönheten lite i sänder

allt längre inåt

 

tids nog finner

själen, ögat och sinnet 

rofyllda stunder

 

glädjestationer

med framtidshopp om den dag

något försvunnit

 

något som heter

kaos är borta, ersatt

av hemtrevnad

 

och själen, ögat,

hemmet, hela människan

i skön harmoni

 

2018-10-02   23:08

 

 




Bunden vers (Haiku) av Minkki VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-10-02 22:32



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Att ha en inre kompass oavsett var ....
2018-10-03

  limerick
Woooooow!
2018-10-03

  walborg
Vilken underskön text som gör mig så glad och harmonisk. VArmt tack!
2018-10-03

    ej medlem längre
Det känns som om du kommit långt på vägen till harmoni. Och blomman på din bild, Cyklamen, är en favorit.
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP