Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Astronautens sista brev hem

vad gör vi på månens baksida
kära vän
vi besteg alla kratrar och simmade över Stillhetens hav
vi solade oss i jordskenet
- allt ljus på mig!
och vi rev upp damm där vi klättrade
i en svag doft av bränd sten
ivriga att nå högre längre längst
men nu
mörkret föll snabbt
nu står vi här med våra slaka vimplar
vad ska vi göra nu
och för vem?
utom tävlan står vi på månens baksida
och för första gången inser vi att allt
allt vi gör nu gör vi för oss själva
från jorden syns vi inte
ingen ropar att vi ska komma hem till natten
Houston we have a problem

men vi
kanske börjar ana meningen med
att kämpa i mörker
till sist





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-03 00:21



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vad är meningen med livet, vad kämpar vi för, varför är vi så betagna i att bestiga det okända trots alla risker.

Fint fångat av dig

2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger