Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst av ensamhet



Knoppar brister
fötter domnar
snart är det istid

Sitter på en stubbe
i det jättelika kalhygget
där årsringarna
bildat en kollisionskurs
med jordens undergång

i mitten av ringar
går ett litet barn
med stapplande fötter

i början lyser endast stjärnan
nyfödd

runtom virvlar
löven blodröda
och viner i vinden

Inga nya träd planterade




Prosa av Lars Gullberg
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-03 13:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert..
2018-10-06

  Johan Strömstedt
Tankar som transporteras i en inte alltför romantisk miljö. skapar bilder med bra skärpa. Fint!
2018-10-04

    ej medlem längre
"där årsringarna
bildat en kollisionskurs
med jordens undergång"

Snudden till genialt.


2018-10-04

    ej medlem längre
En text full av levande bilder. Ett kalhygge har aldrig känts ensligare än så här. Tycker om bildväxlingarna som tar läsaren med på en färd i tid och en färd i en utzoomad jord som förstärker känslan av litenhet.
2018-10-03

  Verner Forsman
Du tappade mig lite med Edelweiss.

Även om jag tyckte att en del av dom var bra så saknade ändå jag lite den här typen av dikter.

En färgrik och stämningsfyll dikt.

Jag kan verkligen känna att slutet är nära.
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg