Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltid gjorde det , jag trodde är bäst så mitt hela livet var en riktig fest


DEMENSBERGET

Jag har jobbat , jag har festat
levt liv på mitt sätt
vara en bra medborgare
det var inte lätt
Alltid tog i hårdhandskarna
spelade fair play
men när blir dags kommer mitt land
att ta hand om mig

Svensk i kroppen , svensk i hjärta
och själen självklart
oavset på vad jag gjorde
gjorde i fullfart
även den dag när blir dags att
byta sin bostad
jag ska vara riktig svensson
fast i mindre grad

Jag förtjänar egen staty
på en synlig plats
för min fina patriotism
och enorm insats
Men de borde inte vänta
att stackars jag dör
det räcker med att jag bara
min ny adress får

Ref.

En dag när jag blir
värdelös för Sverige
jag vill ta lungt och bo
på Demensberget
där ska vara i sitt
rätta element
och njuta i livet
även som dement

Jovo Janjicic





Fri vers av Jovo Janjicic VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-03 15:52



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Sorglig men ändå fin.

Man får ju hoppas att man inte själv hamnar där. Men kanske demensberget ändå kan vara en okej plats.
2018-10-03

  Fulbergarn
Ja där hamnar nog jag med tids nog, men tills dess!

2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Jovo Janjicic
Jovo Janjicic VIP