Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


olika förutsättningar


bild/konst berättar sin historia för de ordblinda
handen/hunden gör detsamma för de synblinda
aha-momentet ger insikter till alla som är dövblinda
alla som går sovande genom livet

olika förutsättningar ger oss olika möjligheter
och skyldigheter att inse villkoren i nuet
när kunskapen vi hade i går, blir villkoren i dag
uppstår ett tomrum, utan en viktig komponent

och den är för oss människor hederlighet !

utan den blir sanningen aldrig entydig
och därmed uppstår ojämlikhet och orättvisor!

alla bör ha det i åtanke när vi nosar in varandras revir


främlingar är bara vänner som väntar på att
bli upptäckta




Övriga genrer (Kåseri) av morgonstjärna VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-03 19:52



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hm orkade debattera då
men efter allt tjat för döva öron
bryr mig inte
sparar dropparna istället
2024-03-24

  morgonstjärna VIP
det stämmer ju förstås
i vardagen, men främlingar på nätet uppför sig så märkligt
frågan är vilka som gömmer sig bakom och har företräde

just det gör mig betänksam och visst kan gilla det de skriver, men plötsligt
så...sen vet jag inget alls..
är det mej det är fel på?
och när man ser hur godtyckligt personer använder sig av sin "makt" kunskaper i ego syfte

2018-11-26

  morgonstjärna VIP
förutsättningarna kommer alltid bli olika om vi inte är villkorslösa oavsett gruppering vi tillhör.
vi för en daglig kamp mot vårt ego. :(
2018-10-03

  BenGust VIP
Sanningen tycks mig många gånger tolkningsbar. En av vår samtids stora dilemman. Frågan är vilka som gömmer sig bakom och har tolkningsföreträde?
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP