Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pausdikt


Mörkret

 

 

Det är mörkt omkring mig

trots att dagen gryr 

 

Jag får avvakta med 

att sprida mitt budskap 

med ord balanserande på en 

knivsegg 

 

Ord som ekar när de 

studsar mot väggarna 

Ord som hämtats från 

kala träd 

 

Inga trösteord 

utan avgnagda frukter 

från de döende grenarna

 

Verkligheten spottar oss 

i ansiktet med glädjekalkyler

 

Därför skriver jag inga idylliska 

dikter 

 

Snart är vår tid ute och 

vi har lämnat vår skuld till

kommande generationer




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 333 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-10-03 20:38

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Det är mörkt om natten, men det visste du redan !

Gillar den !
- - - - - - - -
Vem jagar ditt liv
Vem hotar dej med kniv
Vem skrattar ett outhärdligt skratt
Vem gömmer sej i själens dunkla natt?"

av Kjell Höglund
2018-11-25

  Lottie Ålhed VIP
Våra liv som lämnas till kommande generationer är en tänkvärd och allmängiltiga tanke Vackert
2018-10-06

  StinaJ VIP
Man kan inte vara alla till lags, men det brukar bli bra om man väljer sin väg.
2018-10-05

  Jaseph
De två första raderna anger tonen. Starkt.
2018-10-05

  Petter Wingren
Tunggung med ord och ton utskurna ur alla sorters virke, skulden så tung att vi bara kan kapitulera och därmed lämna över det vuxna ansvaret på kommande generationer i det vi förnedrar oss själva intill förintelsens gräns. Kort sagt blues äkta blues.
2018-10-03

    ej medlem längre
”There is a crack in everything – that's how the light gets in”, Leonard Cohen.

Alltid är det någon jävel som är där och spacklar igen ;)
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten