Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pappa har drabbats av en hjärntumör som inte går att behandla eller operera


Regnet vinden och drömmarna

 

 

han har tagit dig
i ett fast grepp
demolerar och förstör din hjärna
och gör kroppen
alltmer funktionsoduglig

jag ser förtvivlan och rädsla
i din blick
nåt jag aldrig sett förut
du som alltid gick orädd genom
tillvaron
stora steg
huvudet högt

ute piskar regnet
sliter i de bleka
gröna och gula löven

den där groteska mordiska knölen
har tvingat dig till sängen
till droppet
till den sista väntan
och jag vet hur mycket du avskyr det

du ville alltid vara fri
leva med årstiderna
känna vinden i håret
när du gick över fälten

jobba och slita med dina händer
förundras över allt i naturen
leva med alla skiftningar
den bjuder

han har kommit
för att mörda dig
mycket långsamt
och vi kan inget göra

kan inte skydda dig
bara försöka finnas här
men det kommer aldrig
att kännas som om det är
tillräckligt

Jag ser på dig
hur du försöker vara modig

och jag tänker på när vi
gick i solen

och hur vi gick tillsammans
under stjärnorna
efter en lång arbetsdag





och jag tänker på regnet
vinden och drömmarna




snart ska du få vara i ljuset
snart ska du vara fri




P.G 20181003




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-03 20:52



Bookmark and Share


  Magica VIP
Stark och berörande, kram!
2018-10-30

    snöö
Vemodigt, sorligt och samtidigt så vackert skrivet. Alla minnen, alla starka känslor och så det svåraste som ligger framför.
2018-10-05

    ej medlem längre
Ömsint och nästan outhärdligt.
Hudlös och som styrkan hos en hjälte.

Kommentarsfältet räcker inte till för allt jag skulle vilja säga.

Dessa våra fäder, våra förebilder som blir mänskliga och ömtåliga.

När vi blir föräldrar tänker vi att vi har våra barn till låns, men när vi är vuxna inser vi att det är våra föräldrar vi lånar.

Jag kan ibland undra var någonstans i livet som skiftet sker
2018-10-03

  DominiQueen
Så starkt, så tungt men ändå så mycket Kärlek ... jag tror att ... med Dig som son uthärdar Din Pappa mycket, skin Ditt vackra ljus Peter.. bara skin ...
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP