Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Planeten


Till Planeten Jord

vi förs genom
Födelsens Port
och vi får ett Liv

o, dessa blåa dagar
och ännu blåare nätter
de bländar oss

vi drömmer
vi målar och dansar
vi skriver vår berättelse

vi kan inte sluta det
vi vill leva
kärlek

och det händer
när vi närt oss och varandra
vi hör början av en aning om....

en gammal sång
händer oss
och Dödens Port öppnas

vi alla dras dit
en gång

en dag är det jag
är det min tur

vi förs ut
och bort
in till det okända!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-03 22:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra och insiktsfullt!
2018-10-08

    Lena Söderkvist VIP
Vem vet var det slutar. Kanske börjar allt om igen. Ingenting gäckar som döden, tror jag. Jag håller med om att "vi skriver vår berättelse", som du säger. Så det gäller att ta vara på tiden. Omöjligt att göra allt rätt, möjligt att ställa allt till rätta. Det är SÅ fascinerande.
Behagliga rader du bjuder på, tycker jag.
2018-10-05

  Anya VIP
Vackert om livet och döden. Tycker särskilt om:
"o, dessa blåa dagar
och ännu blåare nätter
de bländar oss "

Så mycket med få ord. Bravo!
2018-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker poesi, som bottnar i själ och hjärta!
2018-10-04

  Janina Kaminska
Viktiga tankar så fint fångade.
2018-10-04

  ULJO
Så fin text
2018-10-04

  Respons VIP
Jorden i rymden och livets kretslopp som en dröm eller dans. Det stora perspektivet och den lilla människan. Viktiga tankar!
2018-10-04

  Kungskobran VIP
Dags att bryta upp för alltid utan smärta...

Fin dikt om det oundvikliga
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP