Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tror inte att det finns något motsatsord till yta, vad man kallar det som är under vattenytan?


Svart fjäder, Svarta tistlar

Döda vita fiskar
ljust grå stenar
skira vita fjädrar
nedsvärtade i fästena
av havsslamsor
guppar de mellan yta och under
halvosynliga,
halvsjunga
tillsammans med havsvalar i operette
vita darrande vingslag under ytan
vita valsång valser
gifter de sig
till en orkester av havsstrån

Vita fjädrar sprätter
som tjädern
ut toner som torskviskningar
mellan sina harpsträngar
violette violvalsmelodier
lavenders gift
formar de varandra
formar i ett band emellan
den svarta näckrosens
svarta undersida motsidan jordens skugga
dess späda stråk
längs med vilka
du och jag simmat
då vi höll hand




Fri vers av vattenödla
Läst 201 gånger
Publicerad 2018-10-04 08:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vattenödla
vattenödla