Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Är koppen halvfull eller halvtom?


Livssyn


Om dagen din idag
inte alltid blev så bra
det finns en dag imorgon
med nya fräscha blad

Denna livssyn bär jag med mig
ifrån min barndoms dar
där livet var att streta
för både mor o far

Runt om oss var det mörker
i vinterns mörka tid
vi tittade på månen
och fann ett stråk av frid

Men mitt i allt det mörka
så blev det ljust igen
det visste vi ju redan
efter nuet kommer sen

Den livssyn som jag fick
som liten sitter i
det svåra som jag möter
kommer aldrig så förbli

En hoppfull strimma ljus
oavsett vad som står på
en bön upp till min fader
som ger mig kraft att gå

Så lever jag mitt liv
hoppet lever dag för dag
och mitt i höstens mörker
en ljusglimt finner jag






Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-04 12:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint budskap och fint rim!
2018-10-13

  Nils-Robert
Jättefib dikt i positiva andetag
2018-10-10

    Miriamu
Underbar <3
2018-10-04

  Ezmeralda VIP
Underbar text, jag bokmärker denna.
Att alltid hitta denna ljusglimt är så bra.
2018-10-04
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP